424 poze   37178 vizite



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 5
ceramicavadastra 19 octombrie 2013  
Cele trei fragmente de mai jos alcatuiesc articolul. A aparut in "Gazeta Oltului" in octombrie 2013.
Raportează
ceramicavadastra 19 octombrie 2013  
Meşterul popular Cococi Ionel le-a dat un imbold elevilor, spunându-le că „nimic nu e sigur în viaţă, dar fiecare avem un destin foarte bine creionat. Asta nu înseamnă că trebuie să stăm, după cum zice proverbul «pică pară mălăiaţă în gura lui Nătăfleaţă». Trebuie să munceşti, să ai încredere în tine şi să nu porneşti de la ideea că nu o să reuşeşti. Aveţi un exemplu viu, deoarece până în 2000 nu am avut nicio treabă cu ceramica”. Geanina Pârvu, directorul instituţiei de învăţământ, a catalogat evenimentul drept „o iniţiativă lăudabilă, deoarece elevii nu prea cunosc tradiţia şi meşteşugul oltenesc. Liceenii au participat activ şi s-au implicat în realizarea produselor, foarte interesaţi fiind de arta tradiţională, cum mă şi aşteptam să fie”. Seara, cadrele didactice, împreună cu elevii de la Greceanu, au beneficiat de intrare liberă la piesă de teatru în grai maramureşean „Ibovnice cu ochi de Maramureş” a lui Mihai Traistă, prezentată de trupa de teatru „ProArt Slatina 2010” la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina.
Raportează
ceramicavadastra 19 octombrie 2013  
Acolo, a avut loc o expoziţie de creaţii populare, realizate de meşteşugari din judeţul Olt. Expoziţia a fost însoţită şi de demonstraţii practice realizate de meşterii populari prezenţi. Cojoacele şi ceramica neagră neolitică de Vădastra, iile şi costumele populare de la Cezieni şi Poboru, ceramica de Oboga şi arta cioplitului în lemn de la Corbu i-au impresionat atât pe liceeni cât şi pe profesori. Prezent la eveniment, viceprimarul Cristian Bircea a declaract că „evenimentul, în primul rând este o iniţiativă utilă din punct de vedere al popularizării şi cunoaşterii elementelor de tradiţie populară, de continuitate a meşteşugurilor de pe aceste meleaguri. Faptul că acestor tineri li se prezintă arta populară, în speţă ceramica specifică zonei şi portul popular alături de meşteri care confecţionează ceramică la faţa locului este un lucru care ne bucură”.
Raportează
ceramicavadastra 19 octombrie 2013  
Meşteşuguri şi tradiţii la Colegiul „Radu Greceanu” Slatina
Proiectul “Zestrea românilor” realizat de Asociaţia Culturală „ProArt Slatina 2010” cu sprijinul Primăriei Slatina, Consiliului Judeţean Olt şi Şcolii Populare de Arte şi Meserii, în parteneriat cu trei licee slătinene: Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” şi Colegiul Naţional Agricol „Carol I” a demarat, ieri dimineaţă, la CNRG.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.